Museu Diocesà de Barcelona

El fons del Museu Diocesà de Barcelona que es troba al costat de la Catedral i que data del 1915 però que s'ubica en el lloc actual des del 1982  consta d'obres antigues i sobretot de l'època romànica ja que  podem veure  pintures al fresc, talles de la Mare de Déu i bigues policromades. 

Del segle XII podem veure obres provinents del Monestir de Sant Cugat com una lipsanoteca i diverses relíquies del període romànic.

També podem trobar moltes obres del període gòtic des de pintura fins a obres d’orfebreria. Cal destacar els retaules que pom veure provinents de diferents monestirs de Catalunya. Del renaixement també podem veure obres del pintor portuguès Pere Nunyes que es va establir a Barcelona entre el 1508 i el 1516.

El barroc està representat per obres d'artistes com Antoni Viladomat i es complementa amb escultures, talles, mobles, ceràmica  i orfebreria d'aquesta època.

També poden trobar obres dels segles XIX i XX dels diferents corrents artístics representats per Joaquim Cabanyes, Martí Alsina, Modest Urgell, Joaquim Vayreda, Francesc Gimeno, Joaquim Mir, Isidre Nonell, etc.

El fons museístic compta amb més de dos mil obres i entre d'elles una obra de les Baigneurs de Paul Cézanne



.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Koyama

Moviment Gutai i grup Zero

Josep Tapiró al MNAC