1 llibre, 1 quadre, 1 disc, 1 film


llibre “El Angel que ens mira” obra de l’escriptor americà Thomas Wolfe ens narra la vida de la família Gant des de la visió primer del pare amb una narrativa pròpia i des de la visió del seu fill, Eugene, amb una narrativa més rica. Ens retrata una família americana de finals del segle XIX i principis del segle XX. La vida del propi escriptor té moltes similituds amb la família Gant i el propi personatge Eugene és probable que tingui molt del propi Thomas Wolfe. És un llibre extens però recomano no deixar-lo perquè va creixent a mida que vas avançant. Senzill però profund. Estranys solitaris buscant sempre alguna cosa, però quina? Cadascú amb el seu àngel o dimoni. Estem de pas. Una pedra, una fulla, una porta ignota.

1 quadre “Casa al costat de la via de tren d’Edward Hopper”. Podem veure la via del ten com un símbol d’industrialització i  una casa victoriana que es queda sola i silenciosa. El quadre ens pot semblar una mica inquietant amb les finestres tancades i amb un sensació d’abandonament però alhora de presència.

1 disc “The Buddy Bolden Legacy Band”  viatge musical a la vora del Mississipí, seguint les petjades del llegendari Byddy Bolden de Nova Orleans.

film “l’Editor de llibres” ens explica la relació entre l’editor i amic Max Perkins i l’escriptor Thomas Wolfe. Molt recomanable.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Koyama

Josep Tapiró al MNAC

Moviment Gutai i grup Zero