El Bullivirus

Al Palau Robert de Barcelona podem veure l'exposició "Ferran Adrià i el Bulli. Risc, llibertat i creativitat" on podem conèixer la història del Bulli des dels seus orígens el 1961 fins el 30 de juliol de 2011 quan elBullirestaurant tanca les portes, però de fet el Bulli no tanca es transforma en elBullifoundation que passarà a ser un espai generador de creativitat.

Els processos creatius són comuns a les arts i també a la cuina tal i com el Ferran Adrià ens ha demostrat durant tots aquests anys. Ell mateix ha pogut compartir la creativitat artística treballant en el taller de l'escultor Xavier Medina-Campeny durant l'hivern del 1991-1992. Aquesta vinculació va tenir el seu punt àgil quan en el festival d'art contemporani "la documenta"de  Kassel es va reconèixer per primera vegada un cuiner com artista. A més amb el llibre "Comer para pensar. Pensar para comer", Ferran Adrià dialoga amb la cuina i l'art i serveix per constatar que la cuina del Bulli són uns enamorats del mon de l'art.  I així ho han ratificat creant plats fent referència a artistes com Tàpies, Dalí i Gaudi. En aquest llibre i van col.laborar el pintor britànic Richard Hamilton, un del pioners del pop-art i Vicente Todolí, director de la Tate Modern de Londres.

I per finalitzar i només com anècdota comentar que va existir el segle XVIII un escultor català molt reconegut anomenat Adrià Ferran que amb només 20 anys ja tenia el seu propi taller amb treballadors. El Ferran Adrià amb 25 anys es fa càrrec de la cuina del Bulli.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Koyama

Moviment Gutai i grup Zero

Josep Tapiró al MNAC