SWAG

SWAG és l'acrònim format per les paraules en anglès Silver, Wine, Art i Gold. Aquests actius emocionals però reals formen part dels inversors que destinen una part dels seus diners a invertir en aquests actius com inversió alternativa a la borsa o deute públic. Son actius refugis per evitar la muntanya russa de les borses o d'inestabilitat dels mercats financers actuals.

Com a la borsa el mercat de l'art requereix tenir una cartera diversificada però en aquest cas no de valors sinó d'obres de diferents autors però moltes vegades pel desconeixement no ens atrevim a fer aquest tipus d'inversió.

Per invertir en el mercat de l'art com en el mercat borsari cal tenir uns coneixements mínims de com funcionar el mercat i fer un seguiment de com va evolucionant. Moltes vegades per invertir en borsa ens hem assessorar prèviament per tal d'escollir el producte més adequat per la nostra inversió i en el mercat de l'art passa el mateix.

És important primerament fer una anàlisi de la inversió que es vol fer però a més cal tenir en compte que es tracta d'actius emocionals o sigui que no només es compra una obra per invertir sinó que l'obra també ha d'aportar un sentiment positiu per l'obra adquirida.

Quan comprem un vi ho fem per gaudir i per compartir. Una obra d'art també s'ha de poder gaudir i compartir.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Koyama

Josep Tapiró al MNAC

Moviment Gutai i grup Zero